Kortól és nemtől függetlenül, nagyon sok embert érint ez a probléma. Az izomlazító krém derékfájásra gyors enyhülést garantál. Sokféle módon kialakulhat ez a kellemetlenség. A leggyakoribb okok közé sorolható a túlnyújtott hátizmok és a gerincízületi szalagok megterhelése. Azoknál gyakrabban fordul elő, akik fizikai munkát végeznek. A megkeményedett izmokat melegítéssel hatékonyan lehet ellazítani. A készítmények kivitelezésekor olyan gyógynövényeket használnak fel, amelyek közismertek a fájdalomcsillapító és a gyulladáscsökkentő hatásukról.

Az izomlazító krém derékfájásra, a felvitelt követően rövid időn belül érezhető javulást eredményez. Miután bekente vele a fájó részt, alaposan mosson kezet azért, hogy ne a kezén keresztül szívódjanak fel a hatóanyagok. Először érdemes kisebb bőrfelületen kipróbálni az allergiás reakció kivédésének érdekében, mint például a pirosodás vagy a kiütés. Az izomlazító krém derékfájásra egyszerűen megvásárolható a gyógyszertárakból vagy megrendelhető az internetes áruházakból.

Az androgén alopécia mindkét nemet érinti

Ezt a jelenséget más néven hormonális vagy férfias hajhullásnak nevezik. Az androgén alopécia a nevével ellentétben, nemcsak az erősebbik, hanem a gyengébbik nemet is érinti. A betegség genetikai hátterű, aminek a pontos oka ismeretlen. Annyit azonban lehet tudni, hogy a kialakulásában nagy szerepet játszik a tesztoszteron, ami egy férfi nemi hormon. Ez az enzim az 5 alfa-reduktáz hatására dihidrotesztoszteronná alakul. A DHT a hajhagymák receptoraihoz kötődik.

A fejtetőn és a homlokon lévő gyökerek érzékenyek rá, a tarkón elhelyezkedők viszont nem, ezért alakul ki a jellegzetes forma, amiről a nevét is kapta a betegség. Az urak esetében az androgén alopécia a pubertást követően ismerhető fel. A kopaszodás gyorsasága egyénileg változó lehet. A hölgyeknél a legtöbb esetben menopauza után jelentkezik. Az orvos a diagnózist a megritkulás mintázatából és a fejbőr vizsgálat alapján könnyen felállítja. Az androgén alopécia kezelése finaszterid hatóanyagú tablettákkal történik, amelyek gátolják a DHT termelődését.