Egy megfelelő hatásfokú berendezéssel az otthona meleg víz ellátásáról is gondoskodhat. A nagy teljesítményű vízteres kandalló kiválasztásakor mindenképpen vegye figyelembe a névleges vízoldali hatásfokát is! Ez azért fontos, mert az efféle fűtőtest nem képes az összes megtermelt hőt átadni a rendszerben keringő víznek. Az előnyei közé tartozik, hogy a lakást egyenletesebben képes felfűteni, mint például a légfűtéses társa. További pozitív tulajdonsága, hogy miután kialszik benne a tűz, még hosszú ideig melegen tartja a lakást. A nagy teljesítményű vízteres kandalló általában acél szerkezetű és vastag.

El van látva automata pillangószeleppel. A fűtőberendezés szabályozható friss levegő betáplálással rendelkezik, ami lényeges biztonsági szempontból. Minden változat olyan kerámia üveglappal van felszerelve, ami 800 C fokig hőálló. Teljesen mindegy, hogy milyen stílusú a lakása, hiszen a széles termékkínálatban sokféle kivitelben van jelen. A nagy teljesítményű vízteres kandalló minden felhasználói igényt kielégít.

Beépíthető kandallóbetét sokféle kivitelben

Egy esztétikus és hatékony fűtőberendezés nagyon fontos szerepet tölthet be az otthonában. A beépíthető kandallóbetét megvásárlásakor sok szempontot kell figyelembe venni. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy Ön milyen céllal szeretne efféle fűtőtestet kiépíttetni. Van, akinek a teljesítmény, másoknak pedig az élvezet és a látvány a fontos. Nem kell aggódni, hiszen egyikről sem kell lemondani, mivel a kettő kombinációja is jelen van a szaküzletekben. A fatüzelésű variációk egyre népszerűbbek. Gondoljon bele abba, hogy milyen jó érzés lesz esténként gyönyörködni a lángokban!

A beépíthető kandallóbetét ezen típusa takarékosnak nevezhető, hiszen a fa az egyik legolcsóbban kapható tüzelőanyag a piacon. A zárt tűzterű berendezés kitűnő választás lehet, mivel a hatásfoka a 80 %-ot is meghaladja. A beszerzésnél lényeges szempont, hogy található-e a helyiségben kémény. Ha nincs, akkor a szakemberek rövid időn belül megépítik. A beépíthető kandallóbetét időnként gondoskodást igényel, vagyis a tisztításáról nem szabad megfeledkezni.