Nagyon sokféle készítmény kapható a patikákban és a drogériákban erre a célra. A hajnövesztő sampon komponenseinek köszönhetően újra hosszú, fényes és erős hajkoronával büszkélkedhet majd. A gyártók célja mindenekelőtt az, hogy a termék táplálja a szőrtüszőket, helyreállítsa a sérült területeket, aktiválja a sejtek lélegzését és megindítsa a fejbőr vérkeringését. Abban az esetben, ha a kínálatokból nem tud választani, készítheti otthon saját kezűleg is. Ez az alternatíva mindenképp előnyös, már csak azért is, mert olcsó.

A hajnövesztő sampon házilag való előállítása esetén egy enyhe tisztítószappan alapot kell készíteni. A szappan lehetőleg ne tartalmazzon petróleumot és más kémiai anyagokat, mivel ezek hátráltatják a növekedést. Az elkészítéskor javasolt marseille-i szappant választani. Kiválóan eltávolítja a zsírt a haj gyökereiről. A fejbőr tisztítása elősegíti a szálak regenerálódását. Továbbá, hajnövesztő sampon készülhet csalánból, illóolajokból, rozmaringból. A kész terméket érdemes üvegben tárolni.

A koffeines sampon előnyei

A termék elképesztően népszerű, ami egyáltalán nem véletlen. A koffeines sampon biokémiai mechanizmussal elősegíti a haj egészségesebb és gyorsabb növekedését mindamellett, hogy dúsabbá varázsolja. Képes a megfáradt hajhagymákat élénkíteni. Az előnyei közé tartozik az is, hogy használatával elkerülheti a fejbőr kiszáradását. Ennek a problémának az okozója lehet a gyakori hajfestés, a vegyszeres beavatkozás, a nagy hőfokon végzett hajformázás és a különböző hajfixáló termékek használata.

Tudni kell, hogy a kiszáradt fejbőr nem képes megfelelő védelmet biztosítani a hajhagymáknak. A koffeines sampon hamar felszívódik a hajtüszőkön keresztül. Élénkíti a sejtek anyagcseréjét, ebből kifolyólag megindul a növekedés. Javítja a fejbőr keringését, szóval a hajszálerekben keringő friss vérből a hagymák a tökéletes működésükhöz szükséges alapvető tápanyagokhoz könnyebben hozzájutnak. Gyógynövények kivonatait és vitaminokat is tartalmaz a koffeines sampon, így a hajkorona ápolt, tiszta, erős és fényes lesz.