A gyári coaxial vezetékek sajnos nem igazán megbízhatók. Olyanok, mint egy gondatlan biztonsági őr, ami épp hogy eleget tesz a legfontosabb feladatainak, azonban az ártó szándékkal behatolni próbáló személyeket nem tudja megállítani. Elektromos értelemben a koax kábel is pontosan ilyen, de csakis a gyenge minőségű, nem profi változat.
Ezen tulajdonság pedig veszteséget okoz az adatátvitelben, ami ugye a hangminőség romlását is előidézi. A tökéletes digitális vezeték olyan, mint egy jól képzett, a feladatát kiválóan ellátó biztonsági. Hogy is van ez? Nos, a szakember rendelkezik a kellő eszközökkel és felszereltséggel, hogy kint tartsa a nem kívánatos személyeket.

A jó koax kábel pontosan ezt adja. A minőségi rézből készült vezető, a hatékony szigetelés és árnyékolás adja a koax kábel felépítésének a legfontosabb részét, amikkel segít a jó jelnek tovább jutni, miközben a zavarokat kizárja, vagy elhanyagolható szintűre csökkenti. Mi ennek az eredménye?
Egy olyan hangrendszernek örülhet így a tulajdonos, ami szinte semmit sem veszít a megszokott hangkerekterének az előnyeiből, sőt, az még jobbá válik. Tehát világos, hogy mennyire fontos a koax kábel. A segítségével az érhatás pontosabb, nagyobb és hitelesebb lesz, illetve megfigyelhető, ahogy az énekhang precízebben elhelyezkedik a térben. A dinamika és a basszus is több árnyalattal, részlettel gazdagodik.

Sokat segíthet a fólia kondenzátor

A kondenzátor minden hangsugárzóban és erősítőben egy nagyon lényeges szereppel bír. A fólia kondenzátor pedig még hatékonyabbá teszi ennek a működését. Ha ez adott, akkor az elektromos töltés tárolásán kívül, a hangminőséget is pozitívan befolyásolja. Egy minőségi audió kondenzátor magasabb gyártási sztenderdek alapján, alacsony toleranciával készül annak érdekében, hogy évek vagy akár évtizedek múlva is megbízható működést nyújtson.
Nem vitás, hogy sokan csakis a fólia kondenzátor mellett döntenek. A KáCsa Audió oldalán megvehetők a Bennic és Intertechnik kondenzátortípusok. A shopban mindig is elsőbbséget élveztek a polipropilén fólia kondenzátor modellek, amik 0,1-től egészen 68 µF kapacitásiúak is lehetnek.