A gyógyítási folyamat sokáig elhúzódhat. A fekélyes láb tisztítása és ápolása rendkívül fontos dolog. A tünetek korai felismerésével mindenképpen előnyös helyzetbe kerül, hiszen ha időben megkezdődik a kezelés, akkor gyorsabb és eredményesebb lesz a gyógyulás. A betegség óriási fájdalommal járhat. Az orvosi beavatkozás után csökkeni kezd a fájó érzet, viszont erre a dologra 10-12 napot is várnia kell. A kompressziós szalagok sokat segíthetnek. Mindig a szakember utasításainak megfelelően javasolt viselni.

A fekélyes láb gyakori tünete a dagadás. A duzzanat csökkentésében szintén segíthet a szalagok használata. A viszkető bőr is a tünetek közé tartozik. A hámlás és a kiütések gyakori jelenségek. Az orvos ilyen esetekben hidratáló vagy enyhe kortikoszteroidos krémet ír fel. Amikor csak lehetősége van rá, polcolja fel a lábait, akár ül, akár fekszik. A fekélyes láb igényli a mozgást, ezért igyekezzen beiktatni a napirendjébe rendszeres sétákat, futást vagy hasonló tevékenységeket. Az aktív életmód felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Az alsó végtagi érszűkület fájdalommal jár

Ez egy nagyon komoly egészségügyi probléma, ami világszerte megkeseríti az emberek életét. Az alsó végtagi érszűkület következtében a vér áramlása laminárisról turbulenssé válik. A kialakulásáért olykor a gének is felelősek, hiszen örökletes betegség is lehet. A veleszületett hajlam mellett, kockázati tényező lehet az egészségtelen, rendszertelen táplálkozás. Célszerű sportolni vagy legalább naponta rövidebb-hosszabb sétákat tenni. A mozgásszegény életmód eredményeképpen csökken az izompumpa, ami a keringés lelassulásához vezet.

Az alsó végtagi érszűkület egy lassú lefolyású betegség. A mihamarabbi gyógyulás érdekében, a mofetta kezelés is remek megoldás. Amennyiben valaki cukorbeteg, dohányzik, túlsúlyos, magas vérnyomással küzd, vagy hajlamos genetikailag rá, akkor magas a kialakulásának a kockázata. Ezeken kívül rizikófaktor lehet a stresszes élet, a szívbetegség és ha már korábban volt agyi, vagy szívinfarktus. Az alsó végtagi érszűkület tünetmentes is lehet. Panaszok hiányában műszeres vizsgálatokkal azonban kimutathatóak a korai jelek.