A nyárnak lassan vége, de a meleg napok még tombolnak. Aki most vásárolna klímát, igen sokat megtakaríthat és még a hideg napokra is gondolhat. Ilyenkor egy klíma beszereléssel sokkal kevesebb összegbe kerül, mint az év más időszakaiban.

Ahogy mindenki érezheti, bár még egy-egy meleg nap még előfordul, tagadhatatlanul közeledik az ősz. A klímaforgalmazó cégek ilyenkor a felhalmozott készleteket kiárusítják, így sokkal olcsóbban juthatunk készülékhez. Érdemes először piackutatást végezni és csak utána megrendelni a kiválasztott darabot.

Manapság az szinte alapkövetelmény, hogy inverteres klímát vásároljunk, és nem is nagyon gyártanak már inverter nélküli modelleket. De miért olyan érdekes ez az alkatrész. Az inverternek köszönhetően a klíma működés közben gazdaságosan veszi fel az áramot. Mindig csak annyi energiát használ, ami a beállított hőmérséklet fenntartásához szükséges. A régi típusokhoz képest nincsenek nagy áramingadozások, nincsenek levert biztosítékok. Olyan lakásban is jól használható, ahol az áramhálózat nem bírja ezeket a hirtelen áramfelvételeket. Sokan azt hiszik, hogy az inverteres klíma azt jelenti, hogy a készülék fűteni is képes, de ez nem igaz. Azonban az inverter segítségével a fűtés is rendkívül olcsón megoldható egy klímával.

A fűtő klímák esetében a két funkció, hűtés és fűtés közt csak egy szelep van, amit átkapcsolva már a klíma adja az otthon melegét. Ilyenkor a kültéri egység a fejlesztett hőt a hőszivattyú segítségével a lakás belseje felé áramoltatja. Ez egy kiépített fűtési rendszer mellett is kiváló hőmérsékletet biztosít az átmeneti kora őszi időkben, emellett gazdaságos fűtési megoldást jelent.

Tehát beláthatjuk, hogy klímát nemcsak nyár elején érdemes vásárolni, ilyenkor is érdemes új készülékbe beruházni. Mindenképpen keressünk fel egy szakembert, aki segít megállapítani az igényeink alapján, hogy milyen készülékre lehet szükségünk. A jó minőségű készülékek már 180-250 ezer forint közti összegből megvásárolhatóak, ehhez mindenképpen számoljuk hozzá a beszerelési költséget, ami átlagosan 55-80 ezer forint között mozog. Tehát körülbelül 250 ezer Forintból már megvásárolhatjuk és beszerelhetjük az új klímakészülékünket!

Megjött a kedve? Beruházna egy új klíma beszereléssel akcióba? Keressen Minket bizalommal!