A világhálón való jelenlétünk óriási, a személyes adatainkat általában sok felületnek megadjuk, és sokan már ott tartanak, hogy szemük se rebben, ha valahol valamilyen felület regisztrációt és bejelentkezést kér a szolgáltatásaiért cserébe. Nem árt azonban óvatosnak lenni, és kihasználni a biztonsági intézkedések számára létrehozott lehetőségeket, mint például a bet365 authenticator alkalmazást.

Lehet, hogy sosem találkoztál még a bet365 authenticator és az ehhez hasonló, biztonsági érdekeket szem előtt tartó alkalmazásokkal, azonban épp itt van az ideje. Valóban sok felületre regisztrálunk, az adatainkat sok helyen tárolják, és nem árt, ha képben vagyunk azzal, hogy ezeket például milyen eszközök segítségével védik meg.

Általában amikor valahová beregisztrálunk, bele kell egyeznünk felhasználási feltételekbe és adatvédelmi irányelvekbe. Ezeket soha nem szoktuk elolvasni, pedig fontos információkat tartalmaznak a felhasználói adatok védelmével kapcsolatban is. Ha egyszerűen nem tudod rávenni magad arra, hogy ezeket a dokumentumokat átböngészd, akkor legalább azt tedd meg, hogy figyelsz a jelszavaid biztonságosságára, és nem könnyíted meg azoknak a dolgát, akik esetleg a fiókod feltörését tervezik.

Fontos az erős jelszó

Az erős jelszó létrehozása óriási jelentőséggel bír, emellett a biztonságodról gondoskodhatnak az olyan applikációk is, mint amilyen a bet365 authenticator. Az authenticator alkalmazások lényege, hogy egy extra, kb. fél percenként változó kóddal nehezíti meg a fiókba bejutást – neked is, és azoknak is, akik megpróbálják feltörni a fiókod.
A hitelesítési kódot csak te kapod meg a saját telefonodra, e nélkül pedig nem is lehet bejelentkezni. Amennyiben valaki más kideríti a jelszavad, a próbálkozásai sikertelenek lesznek, hiszen nincs, hogyan hozzájusson a te hitelesítési kódodhoz, amit az olyan alkalmazások generálnak folyamatosan, mint a bet365 authenticator.