A vidéki stílusnak is nevezett country irányzatra egyfajta nyersesség és a természetes anyagok felhasználása a jellemző. Ez masszív farönkök, gerendák és kövek formájában nyilvánul meg. Ebbe a stílusba kitűnően beleillik a rusztikus kandalló, amivel gyakran találkozhatunk a nyaralókban és a vidéki házakban. Egy rusztikus kandalló elhelyezése a sarokban segít a lehető legjobban kihasználni a helyet egy otthonban.

A berendezés fő jellemzői a masszív homokkő oszlopok, az alól található tűzifa fülke és sok esetben a téglaburkolat. De számos más variáció is elképzelhető, a márvány elemek túlsúlyától kezdve, a gránit részletek hozzáadásáig. A nagy, durván faragott kőtömbök használata a rusztikus kandallókban a legjobban érzékeltetik annak a kornak a szellemét, amikor az emberek sokkal közelebb álltak a természethez. A country stílus modernebb értelmezésében a fűtőtestet egy téglalap alakú gipszkarton dobozba zárják, amit homokkővel vagy más természetes kővel burkolnak. A rusztikus kandalló a modern otthonokban is megállja a helyét.

Különböző kialakítású és méretű beépíthető kandallóbetétek

A tűztér minden fűtőberendezés szíve és lelke. Itt születik meg a tűz természetének nagy misztériuma. Itt születik a hő, ami az otthon kényelméért felelős. Beépíthető kandallóbetét nélkül egyetlen modern kandalló sem fog működni, ezért sok múlik a kiválasztásán. A betét minősége közvetlenül befolyásolja a fűtés minőségét. A modern beépíthető kandallóbetétek olyan csúcstechnológiás termékek, amelyeket egy előre kiválasztott burkolatba lehet helyezni. A kályha beépítése a burkolat és a kémény telepítésével együtt történik.

A modern betétek általában csúcstechnológiás funkciókkal vannak felszerelve, amelyek megkönnyítik a használatukat és magasabb szintre emelik a felhasználók kényelmét. A vízteres modellek például nemcsak fűtésre, hanem egy egész ház meleg vízzel való ellátására is képesek. Mások pedig távirányítóval is programozhatóak, vagyis távolról vezérelhető a termék és az egész fűtési rendszer működése. A webáruházunkban megtalálható beépíthető kandallóbetétek megbízható és tartós anyagokból készülnek.