Az egyre inkább elterjedőben lévő télikertek és előtetők számos anyaggal lehetnek befedve, a tulajdonos igényei szerint. A polikarbonát terasztető árak a lehetőségek közül a legkedvezőbbnek mondhatóak, igen jó esetükben az ár-érték arány. Az elsődleges szempont minden ilyen jellegű építmény esetében az eső elleni védelem, de az is fontos, hogy a fedőelemek átengedjék a napfényt. A polikarbonát alapanyagú lemezek kiválóan megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

A polikarbonát terasztető árak kifizethetőek, mert a két ismertetett szempont mellett kiszűrik a káros UV-sugárzást és kiváló a felhasználásukkal létrehozott konstrukciók szigetelése is. Emellett az ilyen szerkezetek rugalmasak és akár nagyobb vastagságú hótakaró vagy jégréteg sem okoz bennük kárt. Az időtállóságuk is mérvadó, mert nem kell néhány évente kicserélni az elemeket, mivel hosszú időn keresztül megőrzik a pozitív tulajdonságaikat. A polikarbonát terasztető árak nem kell elrettentsenek senkit, mert a befektetés idővel szavatoltan megtérül!

A terasz ár véglegesítéséhez sok paramétert kell figyelembe venni

A házbővítés megoldható télikertek, teraszok vagy előtetők installálásával. Az új terasz ár egyénileg változó, mivel minden helyszínen más és más a helyzet, ez számos tényező ismeretében alakul ki. Természetesen függ attól, hogy mekkora a lefedendő terület, akárcsak attól, hogy milyen elemek kerülnek beépítésre. A profilok, anyagukat tekintve lehetnek alumíniumból, műanyagból vagy horganyzott acélból, ezeknek a díjszabása is eltérő.

A terasz ár a tető milyenségétől is függ, a vastagabb polikarbonát, a fényáteresztő, de UV- és infravédelemmel ellátott modellek többe kerülnek, mint az egyszerű hullámpala vagy a cserép, viszont sokkal nagyobb konformitást eredményeznek. A helyiség fényellátása és szigetelése szavatolt általuk. Az optimális felhasználáshoz a szellőztetést is meg kell oldani, erre szolgálnak a különféle árkategóriájú nyílászárók. Még számos paraméter módosítja a végleges terasz ár kialakulását, mint amilyen a szerkezet igazítása a burkolathoz és szigeteléshez vagy az egyedi megoldások.