A száraz és forró időszakok egyre gyakoribbak vidékünkön, ennek következtében a növények vízpótlás nélkül nem tudnak fennmaradni és fejlődni. Egy professzionális automata kerti öntözőrendszer telepítése a megoldás erre a problémára. Ez egyrészt leveszi a manuális locsolás időt rabló terhét a tulajdonos válláról, másrészt pedig víztakarékos, de emellett mégis hatékonyabb, mint a slaggal való munka. Az automata kerti öntözőrendszer megtervezése előtt a kivitelezéssel megbízott vállalat képviselője helyszíni felmérést végez, miközben egyeztet a tulajdonossal.

Az adott terület állandó és változó adottságaihoz mérten kerülnek beosztásra az egyes zónák, amelyekben eltérő vízigényűek a növények, más a domborzat és a talajminőség, tehát egyénileg kell adagolni a vízmennyiséget. Az automata kerti öntözőrendszer kialakítható már kész kertbe is utólagos telepítéssel, ez a helyzet azonban sokkal nehezebb feltételek között zajlik, ugyanis körülményesen kell eljárni a meglévő növények védelme érdekében, de mégis megoldható.

Az automata öntözőrendszerek teljes mértékben önműködőek

Az önműködő locsolóhálózatok effektivitása bizonyított, emellett a használatuk komfortos, nem igényel gyakorlatilag semmilyen emberi a beavatkozást. Ezek az automata öntözőrendszerek bármilyen helyszínen telepíthetőek, a domborzattól, a talaj minőségétől, a kert állandó és változó egyéb adottságaitól függően alakul ki az előzetes árajánlat. Az automata öntözőrendszerek kiépítésének első fázisa a helyszín felmérése, az ezen az úton kapott adatok ismeretében készíti el az automataontozorendszeres.hu weboldalt működtető vállalat a végleges tervet, ami minden esetben más és más, hiszen nincs két egyforma terület.

A vezérlő automatika, a csőrendszer, a mágneses szelepek és a szóró- vagy csepegtetőfejek alapfelszerelésnek számítanak, ezeken felül beépíthető csapadék- és fagyérzékelő is, ami eső vagy a túl alacsony hőmérséklet észlelése esetén leállítja a víz áramlását. Az okos automata öntözőrendszerek WIFI csatlakozáson keresztül, akár távolról is vezérelhetőek.