A mágneses vezetékek egyre népszerűbbek, az élet számos területén, de főleg az okostelefonok, számítógépek, laptopok és táblagépek világában. De mitől annyira egyedülálló a mágneses USB C kábel? Az egyik legfontosabb előnye, hogy a mágneses erő segít a könnyebb rögzítésben.

De nem csupán ennek a pozitívumnak lehet örülni. Ha adott a mágneses USB C kábel, akkor sokkal egyszerűbb a töltés és a telefon kezelése, illetve nem fog fejtörést okozni a számítógéphez vagy a televízióhoz csatlakoztatás sem, amikor az adatátvitel a cél. Vezetés közben pedig egy igazi áldás lehet a vezeték.

Mindenki, aki próbált már gépjárművezetés közben egy kézzel, tapintás alapján csatlakoztatni a mobiltelefonjához egy tápkábelt, biztosan bosszankodott, hogy mennyire nehéz. Leveszi ennek a terhét az ember válláról a mágneses USB C kábel, hiszen a speciális technológiának köszönhetően egy-kettőre megoldható a csatlakoztatás.

Az automatikus mágneses rögzítésnek hála ez a smartphone-ba már behelyezett csatlakozóhoz illeszkedő, mágneses végű kábeleknek köszönhetően valóban lehetséges. Továbbá a mágneses USB C kábel előnye, hogy számos eszközhöz használható, hála a ténynek, hogy hasonlóan néz ki, mint egy egyszerű, hagyományos kábel. Az egyik oldalon leggyakrabban egy klasszikus USB-A csatlakozó van, a másikon pedig egy mágneses csatlakozó, amelyre a telefonhoz való csatlakoztatáshoz szükséges csatlakozót lehet illeszteni.

Fólia kondenzátor: a hangsugárzó és erősítő alapvető része

Minden egyes hangfalnak és hangerősítőnek van közös fontos tartozéka. Ez nem más, mint a fólia kondenzátor, aminek a legfontosabb szerepe a hangminőség javítása, természetesen az elektromos töltés tárolása mellett.

Kétségtelen, hogy egy minőségi fólia kondenzátor magasabb gyártási elvárásoknak felel meg, illetve alacsony toleranciával készül annak érdekében, hogy évek vagy akár évtizedek múlva is megbízható működést nyújtson. Akárcsak sok egyéb audio eszköz, úgy a fólia kondenzátor esetében is léteznek minőségi szintek. Csalódást nem fognak okozni a Bennic és Intertechnik modellek.