Figyelembe véve, hogy hány órát töltünk naponta a munkahelyünkön, nagyon nehéz és sokszor szinte lehetetlen összeegyeztetni a napi teendőket a kertészkedés fárasztó munkájával. Nem beszélve a locsolásról, ami valóban megerőltető folyamat. Az öntözéstechnika modern lehetőségei azonban leveszik ezt a terhet a vállunkról. Egyre több felhasználó értékeli az automata öntözőrendszerek nyújtotta hatalmas előnyöket, azaz a jelentős víz- és időmegtakarítást, a növények és a gyep egyenletes öntözését és amiről nem beszélünk eleget, a fűmagok gyorsabb kelését.

Az automata öntözéstechnika lehetővé teszi, hogy a zöldterület locsolását teljes egészében mi szabályozhassuk. Ennek köszönhetően, a kertünk egyenletesen öntözött lesz és a vízfogyasztás akár 50%-kal is csökkenhet. A Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően, az általunk választott vezérlők gyártói a locsolás irányítását bárhonnan biztosítják. Hála a modern öntözéstechnika vívmányainak, kisebb és nagyobb területeken egyaránt beállítjuk az öntözést.

Öntöző rendszer, ami időt takarít meg

Nehéz túlbecsülni a hatalmas zöldterületek automata locsolásának előnyeit. Amennyiben az öntöző rendszer működését a talaj locsolásának mértékét figyelő nedvességérzékelők vezérlik, amelyek az aktuális időjárási viszonyokhoz igazítják a készülék teljesítményét, akkor mentesülünk a növények napi szintű vízellátásának szükségessége alól. A megtakarított időt így más kerti munkákra fordíthatjuk. Ha az öntöző rendszert nem vesszük figyelembe az egész kertre vonatkozó előkészületeink során, akkor kiderülhet, hogy a projekt elkészítése után a kerti tevékenységünk szükségszerűen egyetlen feladatra korlátozódik.

Minden növényt naponta el kell lássunk a szükséges mennyiségű vízzel. Így nem lesz energiánk vagy kedvünk gondosan ápolni, reagálni a betegségek jeleire, formálni és szaporítani a növényeinket. Az öntöző rendszer hozzásegít minket ahhoz, hogy ne fosszuk meg magunkat az egyes példányok szépségének örömétől és a képzeletünkben megteremtett kert megvalósításától.