Az emberiség már az ókorban is folytatott öntözéssel szabályozott termelést. Lényegében véve, az öntözéstechnika az öntözés során alkalmazott eszközöket és alkatrészeket jelöli. Ha öntözésről esik szó, akkor legtöbbször a kifejezés hagyományos értelmében vett csapadék utánpótlásra gondolunk, tehát a növények vízzel történő esőztetésére. Bár az esetek jelentős részében ez így is van, mégis a fogalom egy ennél komplexebb folyamatot takar, hiszen az öntözést többek között a fagy elleni védelem és a kártevők távoltartása érdekében is hasznosítják.

Mindemellett a modern öntözéstechnika egyik nagy előnye, hogy olyan alternatívát kínál az otthonunkba, amivel sokat takarékoskodhatunk. Egy automata locsoló rendszer csupán annyi vizet használ el, amennyire tényleg szükségünk van. Az esomester.hu webáruházban minden tartozék biztosított, ami nélkülözhetetlen az öntözéstechnika szakszerű kiépítéséhez. Az Esőmester csapata az ország egyik legprofibb kivitelezőit foglalja magába. Kérje ki Ön is bátran a szakmai véleményüket!

Változatos szórófejek az Esőmester jóvoltából

Amikor a locsolórendszerhez választunk kiegészítőket, ajánlott tekintélyes hangsúlyt fektetni a minőségre. Vezérlókábelek, mágnesszelepek, szűrők, szórófejek, szóval az összes kihagyhatatlan és opcionális elem szerepel a készleten az Esőmester webáruházában. Itt kizárólag a legprofibb, színvonalban is elismert gyártók kiegészítői kerülnek forgalmazásra, a termékek többszörösen helytálltak már a különböző telepítések alkalmával. A Rain Bird UNI-Spray szórófejház vékony kialakításából fakadóan az öntözendő terület szélén is elfér, akár szorosan a szegély mellett.

Minden típusú kertben érvényesülni képesek a szórófejek erényei, az öntözés irányát pedig akár kézzel is beállíthatjuk a számunkra legideálisabb módon. A K-RAIN NP modell a kisebb füves területek öntözéséhez előnyös. A flexibilis nyaktömítés felel azért, hogy a szórófejek a vízveszteséget mellőzve, hosszú évek múlva is megbízhatóan teljesítsenek. Szükség esetén a fejek cseréjét is könnyen elvégezhetjük.