Alufelni vásárlás esetén ajánlott figyelembe venni, hogy az ár tartalmazza-e a szereléshez szükséges kiegészítő alkatrészeket. Abban az esetben, ha külön kell megrendelni ezeket a kiegészítőket, mindig ellenőrizzük, hogy az alufelni kerékcsavar a lehető legjobban illeszkedjen a felnihez.

Háromféle csavaranya létezik, a kúp, a kerek és a lapos. Az alu-felni.eu oldalon minden típusú felnihez megtaláljuk a megfelelő csavart. A kerékszerelés biztonsági előírásainak betartása fontos a megfelelő működés érdekében. Ha magunk szereljük fel a kereket, akkor az első lépés az alufelni kerékcsavar tisztaságának ellenőrzése.

A menetbe kerülő por vagy kavics roncsolhatja a menetet, ezáltal tönkreteszi a kerékcsavart. A csavarozást mindig szabad kézzel kell kezdeni, majd amikor a csavarok a helyükön vannak, akkor megfelelő sorrendben nyomatékkulccsal vagy keresztkulccsal kell meghúzni ezeket. A helyes sorrend betartása szintén fontos, hogy a keréktárcsa biztosan megfelelően illeszkedjen a tengelyre.

Honda Jazz alufelni előnyei a teljesítmény szempontjából

Felni választás estén a teljesítmény optimalizálása a lényeg, ezért nem mindegy, hogy alu- vagy lemezfelni mellett döntünk. A különféle autómárkákhoz széles választékban találunk felniket az alu-felni.eu oldalon. Honda Jazz alufelni választás esetén jó tudni, hogy a kisebb súlya által csökkenti a gépkocsi rugózatlan tömegét, így javítja a gyorsulást, fékezést, az úttartást, a vezetési érzetet és csökkenti a fogyasztást.

Nyári körülményekhez tehát a Honda Jazz alufelni az alkalmasabb. Ezzel szemben télen lemezfelnit ajánlott szerelni a gépkocsira, ugyanis ilyenkor a tapadás a lényeg. A lemezfelni nehezebb, így jobb a tapadási képessége, ezáltal a gépkocsi úttartása is megnő.

Gyorsulás és fékezés szempontjából is igaz, hogy a nehezebb kerék megmozdításához és lefékezéséhez nagyobb erő szükséges, a nehéz kerék pedig magasabb motornyomatékot igényel, ami lassítja a gyorsulást. Viszont a képlet fordítva is igaz, a könnyebb kerék jobban gyorsul és üzemanyag megtakarítást is jelent.