A Buteyko légzésterápia egy olyan rendszer amely segít visszanyerni a légzés fölötti irányítást. Elsajátításával olyan készségeket szerezhetünk, amivel sokat tehetünk saját egészségünk visszanyerésére.

Először furcsának tűnhet az a teória, hogy a légzés változásával javíthatunk az egészségen, de ha egyszer elkezdjük megérteni, hogy valójában hogyan működik a légzés, az előnyök nyilvánvalóvá válnak.

Aki szeretné jobban érezni magát a bőrében és tisztában lenni vele hogy mit tehet saját egészségének megőrzéséért, annak mindenképpen hasznos a Buteyko módszer. A Buteyko módszer elsajátítása segít könnyebben lélegezni,akár asztmás vagy egyéb tüdőbetegek is profitálhatnak a gyakorlásból.

A módszer könnyedén, otthonról elsajátítható a Buteyko online tréningsorozat segítségével. A tréningen részletesen megismerheti milyen a jó és a rossz légzést, a helyes légzés pozitív hatásait és a helytelen légzés egészségre gyakorolt káros hatásait, valamint a különböző gyakorlatokat és azok pontos kivitelezését. Mindezek segítségével képes lesz saját egészséges légzését is visszaállítani. A tréninget képzett Buteyko oktató tartja, aki segít a résztvevőknek elsajátítani a gyakorlatokat, valamint hozzásegít a személyre szabottan gyakorláshoz a helyes funkcionális légzés visszaállítása érdekében. Az online tréning előnye, hogy otthonról, biztonságosan vehet részt rajta, de a kiscsoportos foglalkozás egyben azt is garantálja, hogy személyre szabott programot kaphatunk.

Az 5 héten át tartó online élő Buteyko tréningen és az otthon való rendszeres gyakorlással javulnak az olyan gyakori panaszok, mint például az asztma, nehéz légzés, nátha, szorongás, krónikus fáradtság, figyelemzavar, agyi köd, pánikrohamok, horkolás és alvászavarok.