Az autószőnyegek olyan automatikus kiegészítők, amelyek nélkül lehetetlen elképzelni egyetlen autót sem, mert fontos funkciót látnak el, megvédik az autó eredeti padlózatának a burkolatát a szennyeződésektől és nedvességtől.

Weboldalunkon igen nagy választékben talál rá példát, melyek között biztosan megtalálja az Ön számára leginkább megfelelőt:

https://www.withcar.hu/tipusajanlat/meretpontos-gumiszonyegek

A legtöbb gépjárművezető az autó gumiszőnyeget preferálja, praktikussága miatt vásárolja.

Egyszerű, kényelmes, és nem igényel különösebb karbantartást, kivéve a mosást.

A autó gumiszőnyeg tulajdonságai és felhasználhatósága valóban igen előnyös. Nagy rugalmasság, ergonómia, a csúszás hiánya, valamint a magas oldalaknak köszönhetően kiválóan alkalmas a víz- és szennyeződés elleni védelemre.

Különösen javasolt az autógumiszőnyeg használata

  • Gyakran eszik vagy iszik az autóban. Az autó gumiszőnyeg a sok tisztítást, mosást is elbírja.
  • Rendszeresen szállít piszkos rakományt az autó gumiszőnyeg igen strapabíró.
  • A autó gumiszőnyeg bármilyen időjárás esetén is kiváló védelmet biztosít az autó padlózatának védelmére.
  • Házi kedvencek kutya, macsek, de még kis görényünk karmai sem akad bele az autó gumiszőnyegébe és szakítja ki az anyagot, mint a textil szőnyegnél.(Nem beszélve az egyéb „baleseti” lehetőségrőlutazás közben!)

A textil autószőnyegek gondosabb karbantartást (mosást, szárítást) igényelnek és nagyon rövid élettartamúak – átlagosan negyedévente cserélni kell őket.

Figyeljünk a minőségre!

Az autós kiegészítők piacán sok gyártó található, de nem mindegyik kínál minőségi termékeket. Általában a nagyon olcsó autó gumiszőnyegeknek sajátos szaguk van, magyarul egyszerűen büdösek.

Néha a nyitott ablakok és a különböző illatosítok, sem segítenek eltüntetni a kellemetlen szagot. Alacsony hőmérsékleten “barnulnak”, csúszósak és törékenyek lesznek.

Érdemes a jobb anyagból készült autó gumiszőnyeget kiválasztani, amelyek rugalmasak, rögzítő tappancsokkal gyártják, tehát nem csúsznak és nincs rossz szaguk.

(A Glenderin autó gumiszőnyegek vanília illatúak!)

Az autót használók többsége igyekszik vigyázni autójára, és a vezetési feltételeket a lehető legkényelmesebbé tenni. Esik vagy havazik – a vezető vagy az utasok szennyeződést hordhatnak be az autóba, amelyet le kell mosni és ki kell tisztítani.

Nagyon nehéz és kényelmetlen a száraz szennyeződés tisztítása az autó finom kárpitjáról.