Szeretnéd szabályozni a faggyútermelést és hosszabb ideig frissen tartani a frizurád? Sokféle kozmetikum közül választhatsz, de ezek mindegyike olyan anyagokat tartalmaz, amelyek kiszáríthatják és irritálhatják a fejbőrt. Az irritáló tisztító összetevők nem tisztítják kíméletesen a fejbőrt. Ennek eredménye a fokozott faggyútermelés, amit pontosan el akarsz kerülni. A legjobb sampon zsíros hajra lelassítja a zsírosodás kialakulását és jól ápolja a hajszálakat.

A Medinatural polcain számos olyan természetes terméket találsz, amelyek normalizáló hatással vannak a fejbőrre, ugyanakkor táplálják és hidratálják a hajszálakat. A webshopunkban megvásárolható legjobb sampon zsíros hajra meghosszabbítja a hajad frissességét és megadja neki a szükséges ápolást. Az ajánlott termékek értékes, természetes eredetű összetevőket tartalmaznak, mint például gyógynövények, növényi kivonatok és ásványi anyagok. Nekik köszönhetően a legjobb sampon zsíros hajra ideális választás, ha irritációtól szenvedsz és a fejbőrödnek finom kezelésre van szüksége.

Mit kell tudni a retinolról?

A retinoidok a leghatékonyabb öregedésgátló és fiatalító anyagok közé tartoznak. Késleltetik az öregedést, szabályozzák a hámsejtek megújulási folyamatait, világosítják az elszíneződéseket és serkentik a kollagén képződést. A retinoid félék között fontos szerepet tölt be a retinol, ami gyengéden hámlasztja az elhalt hámsejteket és szabályozza a keratinizáció folyamatát, ami nagyon fontos a pattanásos bőr esetében. A retinol zsírban oldódik, aminek köszönhetően jól behatol a hámrétegbe, a bőrbe és a bőr alatti szövetekbe.

Használható a kozmetikai szalonokban végzett kezelésekhez és otthoni ápolásra is alkalmas. Fontos megjegyezni, hogy amikor a retinol az otthoni ápolási folyamatba kerül bevezetésre, ki kell alakítanunk vele szemben a toleranciát. Fokozatosan vezessük be ezt az anyagot a bőrápolásba, hetente 1-2 alkalommal, esténként alkalmazva. Kezdetben bőrpír és enyhe hámlás jelentkezhet. Amikor ezek az aggodalmak elmúlnak, növelhetjük az alkalmazásának gyakoriságát, például heti 3 alkalomra.