Ilovebalaton2x-hu

Egy órán belül úszta át a győztes kétszer a Balatont

2013. augusztus 18. 19:27 - kriszta
Egy órán belül úszta át a győztes kétszer a Balatont

Több százan teljesítették vasárnap az I love Balaton 2x Balaton-átúszás 4400 méteres távját. Sajnálhatod, ha kihagytad.

Az első úszók már reggel 8-kor rajtoltak a Zamárdi szabad strandján kialakított versenyközpontból, miután átestek a kötelező körökön, az adminisztráción és az orvosi vizsgálaton. A szervezők gyakorlatilag egy uszodát csináltak a Balatonból, amelyben a résztvevők két gigantikus, egyenként 2,2 km-es hosszt úsztak Zamárdi és Tihany között.

Na jó, ez így nem teljesen igaz, mivel a déli parton az első 500 métert gyalog is meg lehetett tenni. A hasig, aztán beljebb mellig érő vízben való hatékony előrejutásra számos különböző technikát alkalmaztak a résztvevők, a laza sétától a futásra emlékeztető mozgásformákon át a sekély vízben való térdsúrolós tempózásig sok mindent láttunk.

Aki akart, félúton lazíthatott egy kicsit, de akinek fontos volt, hogy milyen időt úszik, kitette a lábát a partra (ez volt a szabály), és azonnal indult is vissza a vízbe. A start után kb. egy órával már meg is jelentek az első szupergyors versenyzők. Legelőször a 17 éves Harangozó Kitti Katalin érkezett meg a túloldalról, mindössze 1 óra 4 perc kellett ahhoz, hogy átruccanjon Tihanyba és visszaérjen. Kiderült, hogy ez a távolság meg sem kottyant neki, ugyanis versenyszerűen, a Fradiban úszik, és egyszer egy 7,5 km-es távval is megbirkózott. A reggeli eredményével egyébként a második leggyorsabb volt a női mezőnyben.

Az utolsó rajtolók 11 órakor indultak Zamárdiból, délután kettőre pedig mindenki visszaért a rajtvonalhoz. Több százan neveztek: az úszók között nyugdíjas korú amazon és apa-lánya páros is akadt, és volt olyan versenyző is, aki 21. alkalommal úszta át a Balatont, igaz, eddig a hagyományos, Révfülöp-Balatonboglár egyirányú szakaszt nyomta le.

A célba kicsit kimerült, de mosolygós úszók érkeztek. Van, aki csak úszott egy jót, és akadtak, akik komoly harcot vívtak, hogy legyőzzék a saját határaikat.

Néhány úszó az eredménye módosítását kérte a szervezőktől, ugyanis a tihanyi fordulónál néhány alkalommal megállították a mezőnyt, hogy el tudják engedni a pályán áthaladó vitorlásokat és hajókat. A kiesett időt a szervezők jóváírták.

A leggyorsabb úszó Anheuer Kristóf volt, ő 58 perc alatt zavarta le a távot. A 19 éves triatlonos egy átlagos edzésen is úszik ennyit, igaz, itt nagyobb intenzitással kellett tempózni. Kristóf egyébként a londoni világbajnokságra készül. Őt Ruzsás Dávid és Kutasi Máté követte a mezőnyben. A női mezőnyben Horváth Zsanett tarolt, a szintén triatlonos, 19 éves sportolónak sem volt különösebben megerőltető a mai úszás.

A második a fent említett Harangozó Kitti, a harmadik helyezett Kovács Zsófia lett. Ismerős a neve? A londoni olimpián is indult. A női mezőny részletes eredményeiért kattints ide, a férfihoz pedig ide, az időmérésért felelős EvoChip Hungary mindent rögzített. 

Szuper hangulatban, szuper időben zajlott le a rendhagyó Balaton-átúszásunk. Ha ott voltál, gratulálunk, ha nem, azt nagyon sajnálhatod. Mi biztos nem hagyjuk ki jövőre!

Nézzétek! Feltöltöttük az I love Balaton 2X átúszás videóját!

Idén először már nem csak fotók, hanem videó is készült!


I love Balaton 2x eredménylista

2016. július 31. 15:25 - I love Balaton
I love Balaton 2x eredménylista

Itt találjátok a 2016-os I love Balaton 2x eredménylistáját.


Nyári Dia a dobogón!

2016. július 31. 14:54 - ilovebalaton
Nyári Dia a dobogón!

Korcsoportjában a női harmadik helyet szerezte meg.


MEGTARTJUK! Július 31-én I love Balaton 2X!

2016. július 29. 11:55 - I love Balaton
MEGTARTJUK! Július 31-én I love Balaton 2X!

Legfontosabb infók egy csokorban a versenyről.


Nyári Dia idén lazán leússza a 4400 méteres távot

2016. július 28. 10:00 - I love Balaton
Nyári Dia idén lazán leússza a 4400 méteres távot

Az I love Balaton 2X úszást idén sem hagyja ki.


Igazi kuriózum a magyar tengeren! Vasárnap jön az I love Balaton 2X!

Zamárdi és Tihany között oda és vissza is úszhatunk.


Miért fontos az orvosi igazolás?

2016. július 26. 08:51 - I love Balaton
Miért fontos az orvosi igazolás?

A biztonságos szervezés egyik feltétele a megfelelő egészségi állapot